50.000 magyar családot kérdezett meg az RMDSZ

Lezárult a Romániai Magyar Demokrata Szövetség által indított városi konzultáció, amelynek során 4 hónapon keresztül 36 erdélyi városban több mint 50.000 magyar családot kérdeztek meg arról, hogy melyek a legfontosabbak problémák, mire van igény települési szinten, illetve az erdélyi magyar közösség szintjén, milyen ügyekkel kell foglalkoznia az RMDSZ-nek. Nagy Zoltán Levente, az RMDSZ területi szervezetekért felelős ügyvezető alelnöke, az Eurotrans Alapítvány elnöke elmondta, több hónapos kemény munka után összegezték a beérkezett adatokat. „Ennek a munkának az egyik legfontosabb hozadéka az, hogy kollégáim jelentős számú magyar családot kerestek fel Erdélyszerte, kikérték a véleményüket a közösségi prioritásokról. Utcáról-utcára, házról-házra járva találkoztak és beszélgettek az emberekkel, akiktől megtudták, mit várnak el az érdekképviselettől, mire kell odafigyelnünk a következő időszakban. Pontos helyzetképet alkottunk a teendőkről” – hangsúlyozta az ügyvezető alelnök.

Bővebben…