SAJTÓ

Teljes mértékben ingyenesen indítja honosítási tevékenységét az Eurotrans Alapítvány

Befejezte a szükséges adminisztratív és logisztikai előkészületeket az Eurotrans Alapítvány, így szeptembertől 19 területi iroda kezdi meg működését 70 alkalmazottal a kettős állampolgárság könnyített ügyintézése érdekében.

Mint az ismert, idén februárban megállapodást írtak alá a Miniszterelnökség, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint az Eurotrans Alapítvány képviselői Budapesten, amelynek célja a honosítást igénylő személyek széles körű elérése annak érdekében, hogy az erdélyi magyarság számára még könnyebbé váljon az ügyintézés. A megállapodás gyakorlatilag intézményesítette a felek közötti kapcsolatot, hiszen az RMDSZ területi szervezetei eddig is aktívan részt vettek a könnyített honosítás lebonyolításában.

Nagy Zoltán-Levente, az Eurotrans Alapítvány elnöke elmondta: „a cél az, hogy minél több településre eljussunk. Ennek érdekében a területi irodák munkatársai hetente két alkalommal kiszállnak vidékre, gyakorlatilag házhoz mennek, hogy a könnyített honosításban azok is részesüljenek, akiknek nem volt lehetőségük ezt eddig megtenni. Az Eurotrans Alapítvány által biztosított szolgáltatások teljes mértékben ingyenesek, beleértve a fordítási költségeket is. A területi irodáink munkatársai meghatározott program szerint, előre meghirdetett helyszíneken végzik munkájukat, amelyekről előzetesen értesítik az adott települések lakosságát”.

Olvasd tovább: http://rmdsz.ro/sajtoszoba/hir/teljes-mertekben-ingyenesen-inditja-honositasi-tevekenyseget-az-eurotrans-alapitvany