A Magyar Állam továbbra is folyosítja az ellátást a hadigondozottaknak

Hadigondozottak info

A nyugdíjfolyósításhoz szükséges adategyeztető lapot (életbenléti igazolás) nem kell egyelőre visszaküldeni, a járványügyi veszélyhelyzet lejárta után minden érintett új nyomtatványt kap.

A Magyar Államkincstár a 2020. évi adategyeztetési nyomtatványok visszaküldésére vonatkozó tájékoztatója a veszélyhelyzet miatt:
“A nyugdíjfolyósító szerv a külföldön élő vagy tartózkodó személyre nézve naptári évenként március hónapban adategyeztetést végez. Ennek során a nyugdíjasnak a számára megküldött nyomtatványt kitöltve, aláírva, az adatainak megfelelő hitelesítése után egy hónapon belül kellene visszaküldenie a nyugdíjfolyósító szervhez annak érdekében, hogy az ellátás a közölt adatok alapján utalásra kerülhessen.

Kérjük, hogy a nyomtatvány hitelesítése, határidőben történő visszaküldése miatt az Ön és mások egészségét ne veszélyeztesse! Tartsa be az Egészségügyi Világszervezet, illetve a lakóhelyén bevezetett egészségügyi szabályokat, ajánlásokat a fertőződés elkerülése érdekében!

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság figyelemmel a világméretű koronavírus-járvány miatt a lakóhelyén elrendelt intézkedésekre, valamint a nemzetközi postaforgalmi korlátozásokra is, a járvány következtében a nyomtatvány visszaküldésében akadályozott nyugdíjasok esetében nem alkalmazza az ellátás folyósításának a megszüntetését.

A veszélyhelyzet megszűnését követően azon ügyfeleinket, akik nem küldték vissza a nyomtatványt, ismételten felhívjuk adategyeztetésre, és megfelelő határidőt biztosítunk annak visszaküldésére.

Forrás