01/27/2021

Újra személyesen is igényelhető a magyar állampolgárság az Eurotrans Alapítvány területi irodáiban

Az online ügyintézés után ismét megnyíltak az Eurotrans Alapítvány területi irodái, így újra lehetőségük van az érdeklődőknek a személyes ügyintézésre az egészségügyi előírásokat betartva. A területi irodák működése mellett az Alapítvány kiszállásokat és konzuli napokat is szervez, ezáltal kisebb településeken is könnyen elérhetők lesznek az Alapítvány szolgáltatásai.

Keddi közleménye szerint az Eurotrans Alapítvány segítségével könnyen elérhetővé válik a honosítás, a magyar állampolgárság megszerzése, ráadásul 2020 februárjától a magyar igazolvány mellett a honosítási kérelmet benyújtó személyek mindegyike hivatalból kap magyar személyazonossági igazolványt is. Emellett az Alapítvány lehetőséget biztosít az útlevél igénylésére, a születés anyakönyveztetésére, valamint a házasság és elhalálozás bejelentésére is.

A kisgyermekes családok számára továbbra is elérhető az Anyasági támogatás és a Babakötvény. Az Anyasági támogatást a baba születését követő hat hónapon belül igényelhető támogatás keretében gyermekenként egyszeri 64.125 forint (kb. 850 lej), ikertestvérek esetén gyermekenként 85.500 (kb. 1100 lej) forint juttatásban részesülhetnek. Tovább