04/09/2021

Adatfrissítési kampányba kezd az Eurotrans Alapítvány

Amennyiben a magyar állampolgársággal rendelkező romániai magyarok aktuális személyi adataikkal szerepelnek a magyarországi választási névjegyzékben, és regisztrálnak a választásokra, ők is részt vehetnek a 2022-es magyarországi választásokon. Az RMDSZ és az Eurotrans Alapítvány segít az adatfrissítésben és a választási regisztrációban.

A választásokon azok a magyar állampolgárok vehetnek részt, akik a magyar állam nyilvántartásában aktuális személyi adatokkal szerepelnek. Amennyiben az állampolgárság megszerzése óta a szavazó házasságot kötött, gyermeke született, elvált, nevet változtatott, változott a lakcíme, elhalálozás történt a családban, vagy bármilyen más okból kifolyólag módosultak az adatai, az Eurotrans Alapítvány segítségével kérvényezheti a változások névjegyzékbe vételét, ezt követően pedig a választásokra történő regisztrációt is.

A központi Eurotrans iroda tájékoztatást nyújt az érdeklődők számára a 0800 420 111-es telefonszámon és az info@eurotransalapitvany.ro e-mail címen. Adatfrissítéssel kapcsolatos ügyintézésre csak az RMDSZ és az Eurotrans Alapítvány területi irodáiban, illetve az Alapítvány által szervezett kiszállásokon van lehetőség.